Zoeken
Nieuwe advertenties (15)Boottrailers (0)Buiten- en binnenboordmotoren (9)Catamarans (0)Jachten (15)Jetski's en Waterscooters (4)Kajuitzeilboten (0)Kano's (0)Motorboten (24)Open zeilboten (0)Platbodems (0)Roeiboten (0)Rubberboten (2)Sloepen (0)Speedboten (2)Vis- en Consoleboten (1)Watersportkleding (1)Zeiljachten (0)


Motorboten - Botenhandel

Wilt u compact gaan varen? Hieronder vindt u een overzicht aan advertenties voor de verkoop van motorboten in allerlei vormen. U kunt gratis reageren of zelf adverteren door aan te melden op de pagina.


Motorboot werking en gebruik

Onder een motorboot wordt verstaan dat het een vaartuig is aangedreven door een motor door een schroef die onderwater draait. Meestal zijn motorboten niet heel groot en worden gebruikt om op rustige wateren te kunnen varen. Het sturen doe je door direct de motor te bewegen in tegenstelling tot grotere boten met een eigen roer. Wanneer een motorboot sneller is dan 20 km per uur dan spreek je over een snelle motorboot, ook wel bekend als speedboot. Wanneer je een speedboot vaart moet je aan de volgende zaken voldoen; reddingsvesten voor alle inzittende, dodemansknop, kentekenregistratie, een aanwezige brandblusser en een vaarbewijs.


Veiligheid bij motorkruiser gebruik

Een goede voorbereiding vormt een groot gedeelte van veilig varen. Zorg dat uw voertuigen aan alle standaard reglementen voor het betreffende model motor- of speedboot voldoet. Zorg dat je kaarten hebt van de omgeving waar je gaat varen en je bewust hebt gemaakt van de weersvoorspelling. Wanneer je slecht weer moet trotseren of hard gaat varen is het van belang dat alles ‘zeevast’ staat. Vaar ook gelieve niet in het donker tenzij echt nodig en u voorzien bent van grote lichten op en rond uw boot. Tot slot is het heel belangrijk om rekening te houden met de dode hoek van de beroepsvaart. Deze hoek bevindt zich voor de boot en houdt als regel voor u dat de stuurhut zichtbaar moet zijn voor u. Zo ziet de schipper u ook. Vaar veilig!


Aanschaf en registratie

Het kopen van een (snelle) motorboot is ongeveer hetzelfde als het kopen van een auto. Let op de structurele integriteit van het voertuig voor u besluit over te gaan op de koop. Let op de kleine details! Het voertuig moet in bezit zijn van een registratiebewijs om op uw naam overgeschreven te worden. Deze zijn beschikbaar op het postkantoor mocht deze ontbreken. Wanneer je een snelle motorboot vaart moet je een vaarbewijs hebben.