Zoeken
Nieuwe advertenties (15)Boottrailers (0)Buiten- en binnenboordmotoren (9)Catamarans (0)Jachten (15)Jetski's en Waterscooters (4)Kajuitzeilboten (0)Kano's (0)Motorboten (24)Open zeilboten (0)Platbodems (0)Roeiboten (0)Rubberboten (2)Sloepen (0)Speedboten (2)Vis- en Consoleboten (1)Watersportkleding (1)Zeiljachten (0)


Speedboten - Botenhandel

Op zoek naar een snelle, maar compacte motorboot? U vindt hieronder een overzicht aan advertenties waar speedboten aangeboden worden. U kunt hier gratis op reageren of zelf adverteren door aan te melden op deze pagina.


Motorboot met snelheid

Een speedboot valt onder de verzamelnaam motorboot, maar behoort tot de categorie sportboten. Het voertuig gaat sneller dan de gemiddelde motorboot en laat dat meestal ook zien in de vormgeving van de boot en het motorvermogen. Een speedboot is niet voorzien van een kajuit. Deze bestaan wel maar heten dan sportcruisers en komen met een hoger prijskaartje. Speedboten zijn uitgerust met een buiten- of binnenboordmotor, ook wel ‘inboarder’ genoemd. Een binnenboordmotor bestaat uit een schroefas en pakt elementen van buitenboordmotor en voegt hier een staartstuk aan toe met een stuurkolom.


Speedboot en voorschriften

Speedboten zijn ideaal om hard te varen voor de echte waaghalzen onder ons. Hard varen is echter niet overal toegestaan. Voor een schip korter dan 20 meter dat harder vaart dan 20 km/u zijn er bepaalde regels van toepassing. Een bestuurder van een snelle motorboot moet minimaal 18 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldig vaarbewijs. Tevens moet de speedboot voorzien zijn van een registratiebewijs. Zorg er dus voor dat je vaart in gebieden waar het toegestaan is en dat anderen geen last hebben van je herrie en golfslag.


Snelvaren en veiligheid

Er zijn bepaalde zaken waar je rekening mee moet houden niet alleen voor de veiligheid, maar ook vanuit de omgang met anderen. Zorg er voor dat je niet hinderlijk bent voor andere watergebruikers door verder weg te varen. Beroepsvaart zal op grote wateren wel eens passeren en deze kunnen een enorme golfslag hebben. Daarnaast is hun dode hoek tot wel 350 meter groot dus houdt daar rekening mee. Vaar vooral niet te hard en lees je goed in over de veiligheidsvoorschriften voor het gebruik van een speedboot. De gouden regel is hier: Niet je PK’s, maar je verstand gebruiken!